Поставяне на грим на лицето

Грим – да изразим очите

Гримът е точното средство, което може напълно да преобрази погледа. Гримът ще ни помогне да постигнем желания вид, ще подчертае естествената красота на очите и ще ни придаде финалната доза самоувереност.

Откъде да започнем с гримирането

Да започнем с веждите. Веждите са рамката на нашия поглед .Неслучайно е толкова важно да се поддържат винаги добре почистени и оформени. Премахнете всички излишни косъмчета от веждите си, следвайки натуралната им извивка. Ако ви е за първи път, най-добре се посъветвайте със специалист козметик. Заедно ще определите най-подходящата форма за веждите. За да стоят наистина добре и да очертават перфектно, може да ги запълните с молив за вежди. Цветът,разбира се, е техният естествен.

Следва да положим основния тен. При нужда нанесете околоочен крем преди това – той ще омекоти кожата и ще заглади малките бръчици. Основата за грим и фон дьо тена поставете внимателно, така че да попият добре. Завършете с коректор или компактна пудра. Сега очите са напълно подготвени за същинската част от грима. А всичко, което направихме дотук, ще ни гарантира наистина дълготраен ефект.

Няма някакви супер категорични правила относно избора на цвят за очите. Все пак е хубаво да се съобразим с повода. Ако се приготвяме за офиса е по-добре да заложим на по-мек и елегантен вид. Изберете един или два нюанса от пастелната гама на кремавите и кафяви цветове. За по-дълбок и емоционален парти поглед може да използвате няколко и различни слоя сенки за очи.

Опитайте със сиво, черно, наситено виолетово или тъмносиньо и ще получите драматичен опушен грим, който идеално ще си подхожда с тъмно сива или черна очна линия. С по-жизнерадостен и игрив поглед пък ще се сдобиете, ако заложите на светлите сенки в морско синьо, розово, жълто и зелено. Най-важно при избора на цветовете е те наистина да ви прилягат добре – и на формата на очите, и на възрастта и повода, и на настроението като цяло.

Последната стъпка в грима за истински изразителен поглед е спиралата. За по-голям ефект извийте предварително миглите си. Нанасяйте спиралата бавно и внимателно, като не прекалявате с количеството.

И не забравяйте доброто настроение и красивата усмивка като финален щрих за вашето излъчване.

5/5 - 2 гласа