Горещ въпрос

Наръчник на видовете целувки и съвети как да ги направим по-вълнуващи

Представяме ви наръчник на сладкото удоволствие, с което да разнообразите интимния си живот!

Целувка на ръка - Искате да бъдете джентълмен? Напред тогава! Ако дамата ви е все още непозната или не дотам близка, не е уместно да целувате ръката й с устни. Когато я поемате палецът ви трябва да бъде отгоре – допрете го с устни. Ала ако дамата ви е по-близка, докоснете нежно с устни опакото на дланта й.

Целувка по бузата - Така целуваме всички близки, роднини и приятели, за да покажем чувства или уважение. Но така целуваме и половинката си. Когато целуваме човека, когото обичаме така, ние му подаряваме много специална целувка. Тя е коренно различна от целувката на устните или френската целувка, защото крие в себе си една детска спонтанност. Тя е до голяма степен лишена от еротичност и посветена на едно чисто, дълбоко платонично чувство.

Целувката по врата - Нежна, кратка или дълга – все едно. Тази целувка е предизвикателна и възбуждаща. Особено ако е в задната част на врата или в близост до ушите. Без значение дали се случва на интимно място или сред други хора – тази целувка винаги ще бъде добре приета! Пробвайте.

Целувка по челото - Обикновено така целуват малките деца. Тази целувка е за близък човек и приятел и внушава голяма нежност и закрила.

Целуни ме като по филмите! - Френската целувка е територия, запазена изцяло за влюбените двойки. Тази целувка се прави с отворена уста, като участие взима и езикът. Това е най-интимният вид целувка.

За този съкровен миг ние имаме няколко съвета:

Препоръчва се да се прави със затворени очи. Това дава свобода на незримата сетивност, на възможността да почувстваш партньора с всички сетива, посветени на непосредствения контакт.

Освен редовната устна хигиена успешното практикуване на този вид целувка изисква и редовна употреба на средства за освежаване на дъха – дъвки или освежаващи ленти. Дамите могат да бъдат по-внимателни, когато имат червило или гланц и да се съобразят с факта, че за кавалера не винаги е удобно да почиства следите от интимният момент.

Влажните устни гарантират по-добра целувка. Независимо колко страст чувствате в момента, нежната френска целувка винаги е за препоръчване.

Не забравяйте ръцете – най-добре е те да са върху или около партньора и да действат също нежно. С тях можете само да подчертаете удоволствието и романтиката.

Не се унасяйте – внимавайте със зъбите, носа и очилата.

Целувайте се възможно най-много – така ще добиете опит и ще разберете как ви допада да го правите на вас и на вашия партньор.

Разнообразете целувката с храна – сметана, мед, течен шоколад или сладко. Това ще придаде на целувката необичайно запомнящ се... вкус.

Освен че докато се целувате в лицето ви се задвижват 30 мускула, в същия момент се освобождава и хормонът на щастието, който осигурява емоционална привързаност и добро разположение. А както може би някои от вас са почувствали, ускорява и пулса.

Целувката е препоръчителна по всяко удобно време и на всяко удобно място. Това гарантира, че ще бъдете един по-усмихнат и щастлив човек.

Източник: Bild der Frau

Соня Георгиева

viapontika@viapontika.com

Соня Георгиева е дългогодишен журналист, работила във вестник "Черноморски фар", главен редактор на седмичника "Свободен Бряг", главен редактор на списание "Вирджиния", продуцент на TV предаванията "Неделно матине" и "Ревю". Приоритетни теми за нея са политиката и обществените отношения, здравеопазването, светският живот, световните знаменитости, културата и модата.

Comments

comments powered by Disqus